Shopping annonser

Dom är extremt användbara för e-handel. Dom ger rik information och sammanhang genom att visa all nödvändig information på webben. En av de största fördelarna med att använda shoppingannonser är att du marknadsför din produkt för personer som redan är intresserade av att köpa.

Shopping-annonser

Shopping annonser strategi

Innovation betonas starkt på vår webbplats. Detta beror på att digitala lösningar kräver en enhetligt välutvecklad kampanj och annorlunda tillvägagångssätt / lösning för enskilda företag. Liknar marknadsföring av sökmotorer i den meningen att de kräver ett smart tillvägagångssätt för att ranka högre och slå din konkurrens. Slutligen skiljer vi oss genom att använda interaktiva annons design.

ANALYTIK

De flesta webbplatsbesökare går in genom sökmotorer. Datainsamling används för att förstå användarnas beteende, förbättra användarresan, ytterligare förbättra och anpassa marknadsföringskampanjen. Vi lovar dig att din kampanj fortsätter att förbättras i god tid.

Digital design

En typ av annons som innehåller detaljerad information om specifika produkter som du säljer. Shoppingannonser skapas via Google Merchant Center. Efter kampanjkonfigurationen visas annonserna för det målinriktade segmentet högst upp i webbläsaren. Dessa annonser betalas per klick.

Bara sedan 2019 har utgifterna för Google Shopping-annonser ökat med 38 %. Dessutom står PLA:er i Shopping nu för 65 % av alla klick på Google-annonser och för så mycket som 85 % av alla klick på annonser i detaljhandeln! Detta innebär att för e-handelsföretag i synnerhet fungerar Shopping-annonser mycket bättre än vanliga PPC-annonser med text. En fördel med Shopping-annonser är att du endast når kunder med en tydlig köpintention.

Precis som för alla andra metoder för digital marknadsföring är den viktigaste aspekten av att strategiskt utveckla en kampanj att samla in så mycket data som möjligt om målgruppen, vara så noggrann som möjligt när det gäller att rikta annonserna och ständigt förbättra kampanjerna med hjälp av det som Google ger dig möjlighet att göra samt att använda externa lösningar i kombination med Google. Några mer konkreta förslag är:
Skapa anpassade kampanjer med hjälp av negativa nyckelord.

 • Tänk på din prissättning.
 • A/B-testa dina kampanjer.
 • Optimera dina produktsidor.
 • Dela upp dina annonsgrupper efter produkt.
 • Använd retargetingmetoder.
 • Skapa en lista över liknande målgrupper.
 • Inkludera ett specialerbjudande eller en affär.

Shoppingannonser fungerar genom att ta produkttyperna i ditt produktflöde och sedan visa dem, med hjälp av Googles egna sökordsdata. Så i princip annonserar du utifrån produkttyper. Det finns främst två typer distinkta kategorier. För det första Googles smarta shoppingannonser som är snabbare att konfigurera men ger mindre kontroll över annonsexponeringen. För det andra vanliga Google shoppingannonser som kräver en mer komplex och manuell process att sätta upp, men som ger en högre grad av kontroll. Det finns fler för- och nackdelar med båda dessa strategier, men vi diskuterar gärna mer med dig om saken vid ett privat möte.

De företag som kan dra störst nytta av shoppingannonser är naturligtvis e-handel och detaljhandel. Dessa annonser är mer exakta när det gäller köpintention och riktar sig till personer som vill köpa en produkt. Några av de vanligaste fördelarna med shoppingannonser är följande:

 • Fantastisk synlighet för dina produkter.
 • Större avkastning på annonsering.
 • Större räckvidd för dina annonser
 • Bättre kvalificerade leads
 • Lätt att sätta upp och enkel hantering
 • Värdefulla rapporteringsverktyg
 • Mobilvänlig visning

Många personer blandar ihop dessa två typer av kampanjer. Google Search-strategier bygger på nyckelord och text på sin mest grundläggande nivå. Google Shoppingannonser är däremot inriktade på produkter och bilder. Företag som vill få ut mest för sina pengar bör investera i betalda Google Shopping-annonser. Google Shopping erbjuder lösningar med grundliga och granulära data så att företag kan övervaka hur deras annonser hjälper dem att uppfylla sina nyckeltal (KPI), samt spåra försäljning och budget.