Affiliate marknadsföring

Marknadsföring innebär konstant övervakning, anpassning och testning för att se vad som fungerar bäst för ditt företag. Affiliate erbjuder din produkt genom utgivare att marknadsföra för din räkning. I gengäld betalar du provision för varje försäljning som publicisterna genererar.

affiliate marknadsföring

Affiliate strategie.

GINX media erbjuder ett team av kreativa med erfarenhet av att utveckla unika lösningar. Dessutom erbjuder vi våra tjänster i dataanalys för att förbättra din kampanj. Slutligen konsulterar vårt teamkunderna för att arbeta mot en gemensam vision och utveckla ett visst budskap.

Affiliate strategie

GINX media anser att affiliate marknadsföring är den säkraste lösningen för att säkra avkastning på investeringen. Det är enkelt att spåra, övervaka och du betalar bara för resultat baserat på försäljningsprestanda. GINX media tar hand om förhandlingar och strävar efter att ge de bästa erbjudandena till våra kunder. Du kan läsa mer om affiliering och fördelarna med affiliering för ditt företag på vår blogg.

Vad är affiliatemarknadsföring?

Genom att annonsera en vara eller tjänst som tillverkas av en annan säljare eller annonsör kan utgivare tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring. Affiliatepartnern får betalt för att hjälpa butiken eller annonsören att nå sitt mål.
Vanligtvis är en försäljning resultatet. Vissa program betalar dock för ledtrådar, användare som använder sig av gratisprovningar, klick på webbplatser eller nedladdningar av appar. Denna teknik är lönsam och fördelaktig för alla parter. På Ginx Media kan vi hjälpa dig oavsett om du är en butik som vill öka sin försäljning genom affiliate marknadsförare, eller om du är ett affiliate företag som vill förbättra dina kampanjer.

Hur fungerar affiliatemarknadsföring?

Vid affiliatemarknadsföring främjas en produkt eller tjänst genom att den delas på en blogg, ett socialt nätverk, en podcast eller en webbplats. Varje gång en kund gör ett köp via den särskilda länken som är kopplad till deras hänvisning får affiliateföretaget en provision. För att sammanfatta:
-På din webbplats, blogg eller ditt sociala nätverk visar du en annons eller en länk för butik Z.
-En kund klickar på din särskilda länk.
-I Store Z gör kunden ett köp.
-Transaktionen noteras av affiliatenätverket.
-Store Z bekräftar transaktionen.
-Du får en ekonomisk provision.
Företaget och erbjudandet påverkar provisionssatserna. I den lägsta nivån får du cirka 5 % av försäljningen, men under vissa omständigheter – typiskt när du marknadsför en kurs eller ett evenemang – kan du få så mycket som 50 %. Förutom de system för affiliate-marknadsföring som erbjuder en fast avgift per försäljning i stället för en procentsats, finns det också flera.

Var kan man börja med affiliatemarknadsföring?

Om du är ett företag som vill lägga ut den här delen av sin marknadsföringsstrategi på entreprenad behöver du inte leta längre. Ginx Media är den perfekta partnern för ditt affilieringsnätverk.
Om du är en entreprenör som vill inrätta ditt eget affilieringsprogram och få kommunikationer, föreslår vi att du börjar med att utforska de olika marknaderna och affilieringsprogrammen som hjälper dig att komma igång.

Är affiliatemarknadsföring värt det och hur lönsamt är det?

På samma sätt som alla andra ekonomiska aktiviteter är värda när de är tillräckligt lönsamma är affiliatemarknadsföring inte annorlunda. Det finns en alternativkostnad för varje handling. Därför är det första du bör avgöra om din affiliateverksamhet ger större avkastning än att delta i en annan verksamhet. Det är viktigt att använda dina begränsade resurser så effektivt som möjligt.

Fungerar affiliatemarknadsföring utan en webbplats?

Du behöver ingen webbplats för affiliatemarknadsföring, allt du behöver är trafik eller en publik, som kan finnas på din Facebook-sida, ditt Instagram-konto eller din YouTube-kanal. Affiliatelänken måste klistras in i ditt inlägg för att spåra den försäljning som genereras av din artikel eller video.
Att ha en webbplats med en stark SEO och regelbundna besökare kan vara en mer lönsam och hållbar lösning. Denna process kan dock ta lång tid att etablera.

Vilka strategier för affiliatemarknadsföring är de bästa?

-Välj lämpliga affiliatenätverk.
-Effektivisera din plattformsinställning.
-Gör ditt affiliateprogram mer varierat.
-Samarbeta med en influencer
-Utnyttja kupongrabatter.
-Inrätta samarbeten mellan varumärken.
-Använd programvara för affiliatemarknadsföring.
-Skapa ett eget affiliatenätverk.