Best Instagram annons strategier

Instagram annons

Är Instagram annonser effektiva?

Det finns över 1,2 miljarder aktiva användare på Instagram, och de flesta är unga och engagerade. Enligt Statistik är Instagram den näst mest populära sociala nätverksplattformen med mycket effektiv reklamtaktik. Dessutom har Instagram en högre klick frekvens än Facebook och i förväg högre avkastning på investeringen. Slutligen är Instagram ett utmärkt sätt att öka den organiska räckvidden och växa din publik med naturliga metoder. Instagram är den bästa sociala plattformen för att visa ditt arbete och ha kul medan du gör det. De bästa Instagram annonsstrategierna inkluderar en blandning mellan gratiselement och kraften i riktad reklam.

Instagram-annonseringsmöjligheter

Instagram är en av de mest populära sociala plattformarna för innehållsdelning och reklam för moderna trender. Plattformen har vuxit exponentiellt till att vara lika konkurrenskraftig som Facebook som är en del av instragram plattform. Idag är Instagram det näst populäraste sociala delningsnätverket över hela världen. Precis som Facebook Instagram ger också möjlighet att växa organisk trafik, övervaka sådan aktivitet och ansluta till din publik. Förmågan att använda Instagram reklam i kombination med kampanjer med organisk tillväxt är en nyckelfaktor för att växa ditt företag.

Instagram annons

Instagram reklam kräver två grundläggande element. Först kreativt och engagerande digitalt innehåll som kommer att upphetsa din publik och motivera känslomässig respons. För det andra, kunskap och erfarenhet av att utveckla målinriktad reklam, övervaka kampanjens framsteg och utveckla kampanjen ytterligare när den fortskrider. Därför rekommenderas att du lämnar utvecklingen av digitalt innehåll och övervakar dina kampanjförlopp till experter.

Slutligen kan vi inte betona tillräckligt den möjlighet som ges i förhållande till påverkansagenter (påverkare). Karaktären hos denna sociala plattform är att skapa engagemang med publiken. Detta ger företag möjlighet att hitta lämpliga representanter baserat på varumärkesimage, förening och budget. Till exempel kan affären med influensers vara gratis eller betalas på en mängd nivåer beroende på influensers räckvidd.

Publikval för Instagram reklam

Instagram är ett dotterbolag till Facebook och därmed liknande i utvecklingen av reklam. Faktum är att Instagram annonser kan konfigureras direkt via Facebook Ad Manager. Men misstas inte att tro att den underliggande logiken är densamma. Facebook och Instagram har en annan layout och förväntad publik. Således bör kampanjen omfatta kulturell övervägande och förståelse för reklamutrymmet. Slutligen, precis som Facebook, erbjuder Instagram ett brett utbud av information och i många situationer unika för plattformen.

Fördelar med reklam på Instagram

Plattformen har fördelar och unika attribut. Vi fastställde orsakerna som gör Instagram till den idealiska sociala plattformen för marknadsföringspositionering. Några av fördelarna beskrivs dock ovan, låt oss ta en titt på fördelarna i detalj:

 • Öka varumärkesmedvetenheten
 • Skapa en organisk anslutning till din publik
 • Skapa minnesvärt och engagerande innehåll.
 • Lägre kostnad med influensersökande.
 • Instagram-annonser är inte påträngande och är mindre benägna att irritera din målgrupp.
 • Direktförsäljning din online-Facebook-butik.
 • Exkluderar publik tillsammans med riktad reklam.

Engagerande Instagram-strategier

Så vad är de bästa Instagram annonsstrategierna? Vad ska varumärket överväga när de utvecklar sina strategier?

Sammantaget rekommenderar vi att du konsulterar experter för bästa möjliga resultat. Vi vill dock också rekommendera dig några taktiska strategier att tänka på när du utvecklar en engagerande strategi. Vi hoppas att följande steg hjälper dig att uppnå dina affärsmål:

 • Ställ in ditt marknadsföringsmål och definiera din målgrupp.
 • Uppdatera din sida med relevant innehåll.
 • Bygg ett följande för ditt varumärke.
 • Håll dig hela tiden uppdaterad och engagera dig med din publik.
 • Behåll en konsekvent varumärkesimage mellan sociala medier.
 • Visa ditt varumärke genom Stories.
 • Utnyttja högre engagemangsnivåer.
 • Anpassa dina annonser med din profil och ditt digitala innehåll.
 • Konfigurera din målgrupp till en smal och riktad miljö.
 • Ställ in din budget och ditt annonsschema enligt ledningsredovisningen.

Slutligen rekommenderar vi dig att hålla reda på alla nya trender och verktyg som kan användas för att bättre förbättra din kampanj på något sätt. Google är en plattform som ständigt utvecklas och många nya verktyg kan förbättra dina omvandlingar och göra ditt liv enklare. Det rekommenderas därför att du håller reda på sådana trender.