De bästa råden om marknadsföring via sökmotorer

search engine marketing SEM

Search Engine Marketing (SEM) är metoden att använda betald reklam för att marknadsföra webbplatser eller webbsidor för att öka deras synlighet i sökmotorer. Målet med SEM är att få högre ranking i sökresultaten och därmed öka trafiken till en webbplats.

Sökmotor optimering (SEO) är processen att förbättra rankningen av en webbplats i organiska sökresultat. SEO innebär att optimera en webbplatss innehåll, länknings strategi och andra element för att förbättra dess chanser att hittas i sökresultaten.

SEM förväxlas ofta med SEO eftersom de båda involverar betalda annonser. Medan SEO fokuserar på att skapa länkar naturligt genom att skapa innehåll, använder SEM betalda annonser för att driva trafik till en webbplats.

Vad är sökmotormarknadsföring med exempel?

Ett enkelt sätt att förklara vad sökmotor marknadsföring är är att det är marknadsföring av ditt företag online. Det hjälper dig att nå ut till fler kunder från hela världen.

Det kan också beskrivas som att marknadsföra din webbplats genom att betala för varje gång någon söker efter nyckelord relaterade till din bransch. Detta kan inkludera allt från ”digitala kameror” till ”gitarrlektioner”. Så hur fungerar detta?

Du måste först bestämma vilka sökord som är mest relevanta för din verksamhet. Detta hjälper dig att ta reda på vad folk söker efter när de går online.

Hur använder sökmotorer marknadsföring?

När du vet vad du vill annonsera måste du välja en annons plattform. Det finns många olika plattformar tillgängliga som Google, Bing, Yahoo!, etc. Var och en har sin egen uppsättning funktioner och fördelar. Du måste bara se till att plattformen passar dina behov och uppfyller din budget. När du väl har valt en plattform måste du skapa en annonskampanj.

Att skapa en annonskampanj kräver vanligtvis flera steg, inklusive sökords forskning, budgivnings strategier, annons text skrivning, val av målgrupp, etc.

Sökordsforskning: Detta är förmodligen det viktigaste steget för att skapa en framgångsrik annons.

Sökordsforskning för SEM

Till att börja med bör du alltid börja med en lista med sökord relaterade till din nisch. Om du inte vet var du ska börja finns det massor av verktyg tillgängliga online som hjälper dig att komma på några idéer. Dessa verktyg kallas nyckelordsverktyg. Till exempel, om du sålde digitalkameror, kanske du tittar på de mest populära termerna förknippade med dem som ”digitalkamerarecensioner”, ”bästa digitalkameror”, etc.

Försök sedan att begränsa din lista tills du bara har några få sökord kvar. För att göra detta bör du använda funktionen Google Autocomplete. Skriv helt enkelt de första bokstäverna i dina 3-5 bästa sökord i rutan och se vad som dyker upp. Detta kommer att ge dig en uppfattning om populariteten för dessa ord.

Budgivningsstrategier: Budgivning är helt enkelt ett sätt att säga hur mycket du är villig att betala per klick (CPC). CPC varierar normalt mellan 0,05 USD – 1,00 USD. Du kan dock till och med bjuda så högt som 10,00 USD per klick.

Skriva annonstext: Din annonstext är mycket viktig. Den talar om för den som söker exakt vad din produkt/tjänst är och varför han bör besöka din webbplats.

Målgrupp för din SEM-kampanj

Efter att du har gjort sökordsforskning och utvecklat en effektiv annonstext måste du välja din målmarknad. Vad menas med målmarknad?

Denna term hänvisar till den grupp människor som sannolikt kommer att köpa dina produkter eller tjänster.

Exempel på sökmotormarknadsföring

Som tidigare nämnts inkluderar SEM allt från betald reklam till e-postmarknadsföring. Här är några exempel på SEM-kampanjer.

Till exempel: Digitalkameror

Digitalkameror är en av de hetaste föremålen just nu. Så låt oss säga att du ville marknadsföra digitalkameror online. Du kan titta på de vanligaste fraserna som används för att beskriva digitalkameror. De som man har sökt efter. Den viktigaste aspekten av att rikta in sig på din målgrupp är att minimera det marginella felet med korrekt inriktning som sannolikt kommer att omvandlas till betalande kund. Således är det mer sannolikt att uppnå en högre konverterings frekvens genom att använda flera informations strömmar och korsgranska data.

Vad är skillnaden mellan SEM och SEO?

Den största skillnaden är att SEO fokuserar på kvalitet framför kvantitet. En bra SEO-kampanj kommer att fokusera på att producera bra innehåll som ger värde för användarna. Det betyder att det alltid ska vara engagerande och användbart – men inte nödvändigtvis ”tunt” eller lågvärdigt innehåll som artiklar med spam som nyss slängts ihop.

Å andra sidan tar SEM ett mer direkt tillvägagångssätt genom att köpa sökord och betala per klick-annonser för att rikta in sig på potentiella kunder. Den kan också integrera displayannonsering och marknadsföring på sociala medier i en integrerad kampanj.

Hur startar jag mitt eget SEM-företag?

När du startar ditt eget onlineföretag behöver du ett försprång. Du vill ge dina kunder en konkurrensfördel gentemot deras konkurrenter. Ett sätt att göra detta är att erbjuda en konkurrensfördel som ingen annan verksamhet har.

Startup Business Plans är mallar utformade för att hjälpa nya entreprenörer att planera sina affärsidéer. De innehåller all grundläggande information som behövs för att driva ett framgångsrikt företag och beskriver hur man kommer igång. Startup Business Plans ger dig allt du behöver veta när du planerar din affärsidé. Dessa planer täcker ämnen som:

 • Vad är din affärsidé?
 • Vem är din kundbas?
 • Var kommer din produkt/tjänst att säljas?
 • Vem mer gör det du ska göra?
 • Vilka är dina konkurrenter?
 • Vilken typ av marknadsundersökningar har du gjort?
 • Varför skulle folk köpa av dig

Vilka är fördelarna med SEM?

Sökmotormarknadsföring (SEM) är en metod som används av företag för att få exponering mot riktade konsumenter. Även om SEM kan verka som en enkel uppgift, finns det många olika aspekter involverade i att marknadsföra produkter eller tjänster på sökmotorer som Google och Bing. Följande fördelar är en stor motivation för att välja att följa SEM-strategier:

 1. Kostnadseffektiv
 2. Kan användas för flera branscher
 3. Hjälper till att marknadsföra ditt varumärke
 4. Tillåter konsumenter att hitta dig på sina egna villkor
 5. Hjälper till att bygga förtroende hos kunder
 6. Ökar trafiken till webbplatsen
 7. Förbättrar sökrankningar
 8. Öka omvandlingar
 9. Kan hjälpa